Gå til hovedindhold

Eksfoliering: Fysisk scrub vs kemisk peel

Eksfoliering: Fysisk scrub vs kemisk peel

Eksfoliering er en vigtig del af en sund hudplejerutine. Ved at fjerne døde hudceller kan huden bedre optage de nærende ingredienser i dine hudplejeprodukter og derved forbedre hudens tekstur og glød. Der findes to forskellige metoder til eksfoliering - fysisk scrub og kemisk peel. I dette blogindlæg vil vi udforske forskellene mellem disse to metoder og hjælpe dig med at vælge den bedste til din hudtype. 

Forskellen på fysisk scrub og kemisk peel
Fysisk scrub er en metode, hvor små partikler af korn eller frø bruges til at fjerne døde hudceller og urenheder fra hudens overflade. Disse små partikler kan variere i størrelse og form og kan være lavet af forskellige materialer, såsom sukker, salt eller frugtkerner. Kemisk peel er en metode, hvor en blanding af syrer påføres huden for at opløse de døde hudceller og afsløre en mere glødende hud. De mest almindelige typer af syrer, der bruges i kemisk peel, er alfa-hydroxy-syre (AHA), beta-hydroxy-syre (BHA) og glykolsyre.

Hvorfor skal du være forsigtig med fysisk scrub?
En af ulemperne ved fysisk scrub er, at det kan være for hårdt for huden, især hvis du har en følsom hudtype. De små partikler af korn eller frø kan ridse huden og forårsage mikrotraumer, som kan føre til inflammation og irritation. Hvis du bruger en fysisk scrub for ofte, kan det føre til overeksfoliering, som kan tørre huden ud og beskadige hudbarrieren. En fysisk scrub kan også være mindre effektiv end en kemisk peel til at fjerne døde hudceller og forbedre hudens tekstur.

Hvorfor elsker vi kemisk peel?
En af fordelene ved kemisk peel er, at det kan give mere ensartet og glat hudtone. Kemisk peel kan også hjælpe med at reducere udseendet af fine linjer og rynker, akne og hyperpigmentering. Kemisk peel kan også være mere skånsom for huden end fysisk scrub, især hvis du har en følsom hudtype. Kemisk peel kan også have en længerevarende effekt end fysisk scrub, da det kan øge cellefornyelsen og forbedre hudens sundhed over tid. 

Alle disse fordele har vi altså kombineret i vores Iluliaq Facial Peel Mask, som indeholder botaniske AHA’er og mælkesyre, som skånsomt, men effektivt eksfolierer huden i dybden samt håndplukket Grønlandsk post, som er en effektiv antioxidant, nærende Abrikoskerneolie og E-Vitamin. 

Din kurv