Gå til hovedindhold

10 gode råd til en fredfyldt jul - Af Co-founder og Certificeret yogalærer med speciale i Mindfulness, Meditation og Yin-yoga

10 gode råd til en fredfyldt jul - Af Co-founder og Certificeret yogalærer med speciale i Mindfulness, Meditation og Yin-yoga
Jeg ELSKER jul og kommer fra et rigtigt julehjem. Som udearbejdende mor til fire, fandt jeg ret hurtigt ud af, at jeg ikke kunne bære alle mine barndomstraditioner med, hvis jeg selv skulle ”overleve” jul og det jeg har lært vil jeg rigtig gerne dele med dig. Brug det du kan mærke giver mening.

1.
Sig aldrig: "Jeg burde..." eller "Jeg skulle…" men prøve i stedet at bruge udtrykket: "Jeg kunne…"

For mig giver ”burde og skulle” allerede en følelse af at jeg har fejlet, hvis jeg så ikke får det gjort, mens ordet ”kunne” nærmest giver mig en fornemmelse af et valg.

Jeg burde bage småkager inden familien ankommer! Jeg kunne bage småkager inden familien ankommer! Kan du ”smage” forskellen?
2.
Jeg er NOK! Hvis du er skruet sammen som jeg er, så varer NOK-følelsen kun få minutter, uanset hvor meget jeg har gjort og knoklet. Derefter begynder jeg igen at fokusere på hvad jeg ellers har brug for at gøre. MEN jeg er blevet bedre til at synke ind i mig selv og fortælle ”Der er ikke noget at gøre, dette er nok, jeg er nok!" Hvornår er du NOK? Læs evt. mere i Tara Brachs vidunderlige bog, Stol på din godhed
3.
Sæt dig med en god kop kaffe eller te og gør det lidt hyggeligt. Luk øjnene og træk vejret dybt nogle gange. Mærk hvordan du får ro på og mærk så efter. Hvad vil du gerne at din jul skal indeholde og være? Lad være med at sætte begrænsninger for, hvad der kan lade sig gøre. Men drøm og når du igen åbner øjnene, så beslut dig for at manifestere dele af din drøm. Det fortjener du 🤍
4.
Planlægning og uddelegering er et must. Det er godt at have overblik og godt at have in mente er, hvad du drømte om under pkt. 3. Konflikter dine drømme med de forventninger, som du har til dig selv om, hvad du SKAL præstere af alt fra juleklip, gaver og at alt skal være som sidste år? Så vælg i år at prioritere dine drømme og ønsker. Jeg bruger selv indkøbslister, fx til at huske at få købt alle tingene til julemiddagen. Du kan se min her 

Jeg laver også altis lister over hvem jeg skal købe gave til, og udfylder undervejs når jeg har købt de forskellige gaver.
5.
Skemalæg mindst 2 x 15 minutters total pause til dig selv hver dag, hvor du trækker vejret dybt. Forskning viser, at 60% af vores affaldsstoffer udskilles via vores vejrtrækning. Hvis du synes det er svært at slippe dagens gøremål, så prøv at sæt dig et sted hvor du har ro. Blot 5 min. Luk øjnene og træk vejret dybt nogle gange. Send så din opmærksomhed ned til dine fødder. Mærk dem hvile mod underlaget, mærk forbindelsen til jorden, fornem dine tæer, fodsåler, din fodryg og ankler. Uden at dømme, så fornem om du mærker kulde, varme eller måske fornemmer du den ene fod anderledes end den anden. Igen IKKE DØMME blot konstatere. Send nu masser af taknemmelighed ned til dine fødder, som bærer dig så langt i løbet af livet. Mærk hvor meget de betyder for dig. Træk vejret dybt og åben stille og roligt øjnene. Tak dig selv for at have givet dig selv denne pause.
6.
Sæt dig selv på gavelisten. Forkæl dig selv. Enten med en oplevelse, et cafébesøg, en wellnessbehandling eller en gave. Noget, som får et smil frem på dine læber. Lad ikke økonomi være en hindring, men tænk i stedet kreativt og vælg ikke at begrænse dig selv. For mig er det en kæmpe gave at hive et par timer ud af en travl kalender og prioritere MIG-TID. Jeg elsker at være alene, lytte til podcast, lydbog og/eller tage et epsomsalt fodbad, eller at forkæle mig selv med en lækker ansigts-treatment med de produkter, som jeg har hjemme, og det kommer vel ikke som nogen overraskelse at jeg selvfølgelig anvender vores egne helt fantastiske InuaCare-produkter. Lige nu kører vi med et helt fantastisk tilbud på vores Anti-Age- og Even Tone Facial Care Duo og i forskellige udgaver blandt andet et Komplet hudplejekit til kombineret, olieret og sensitiv hud samt en Komplet hudplejerutine til normal, tør og moden hud.
7.
Gør det du vælger at gøre med din fulde opmærksomhed. Det er altså nemmere skrevet end gjort, særligt i en, for mange travl tid. Men det er guld værd og forskning viser, at vi ikke kan multitaske 😃 For mig handler det om at få tømt hovedet, inden jeg kan fordybe mig. Det kan jeg gøre ved at notere eventuelle løse ender ned på et papir for på et senere tidspunkt at vide at jeg så følger op. Nogle gange indtaler jeg det på en video til mig selv.
8.
Bryd traditioner. Det er slet ikke så farligt, som man tror. Prøv i stedet at finde på nye traditioner, som du synes er hyggelige eller passer til din energi og dit behov. Jeg har selv en juletradition som jeg knuselsker og det er at jeg pynter juletræet med kærestepar i alle regnbuens farver. De hænger tæt og når julen er til ende pakkes de parvis, fordi de absolut ikke kan overleve uden hinanden. Måske lyder det skørt, men julen er jo for barnlige sjæle, og jeg værner meget om min sjæl. Faktisk har jeg også en kasse med potentielle kærester, men den venter jeg med at fortælle om indtil næste år.
9.
Tag en pause fra SoMe. Vi bruger ekstremt meget tid på SoMe. I flg. digitalworks.dk bruger vi i gennemsnit 2 timer og 23 min (marts 2020) Og her skal vi lige have in mente at beregning er inkl. de  mennesker som aldrig er på  SoMe. Jeg har flere gange taget en SoMe-timeout og virkelig sat pris på det. Det er ikke ensbetydende med at jeg gerne vil undvære SoMe, for jeg synes at det også giver mig masser af fantastiske ting. En timeout kan jo være et tidsrum på dagen, en periode etc.
10.
En anden tradition som jeg har haft i de sidste mange år, og som jeg virkelig vil anbefale dig at gøre, er at jeg skriver mig et julebrev når jeg har pakket julen væk. Bare et håndskrevet A4 hvor jeg på en positiv måde reflekterer over julen og nytåret. Når julekassen så igen findes frem ligger julebrevet øverst og jeg starter med at læse. Jeg læser altid flere år tilbage gerne op til 2-3 år. Jeg bliver altid så forundret over, hvad jeg på den måde får opfrisket og kan tage højde for. Det har blandt andet ført til at vi nu pynter juletræ d. 15. dec. i stedet for d. 23. dec. D. 15. dec. blev i 2006 min mors dødsdag, og som jeg indledte dette indlæg med, så kommer jeg fra en virkelig dedikeret julefamilie. Så nu er den 15. dec. blevet til en af de hyggeligste dage i december, hvor jeg så vidt muligt holder fri og bare julehygger med dejlige minder og pynter træet. Jeg er så heldig, at min mor lavede de smukkeste julesager til mig, og de er en sand glæde at finde frem år efter år.
 
Med disse sidste ord, vil jeg ønske dig og dine et vidunderlig fredfyldt jul. Juullimi Pilluaritsi
Anne Mette
Co-founder og Certificeret yogalærer med speciale i Mindfulness, Meditation og Yin-yoga

Din kurv